King Nederland presenteert op 7 oktober tijdens de Health & Care Day, samen met de ontwikkelaar van verrijkte maaltijden Fortified Food Coatings en totaalleverancier Huuskes, een compleet nieuw concept kant-en-klare maaltijden. Deze maaltijden zijn verrijkt met extra nutriënten, aangebracht in een dun laagje gelatine.

Steeds meer oudere consumenten zoeken actief naar oplossingen om met voeding de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan. Ondervoeding is een actueel probleem, mede veroorzaakt door een afnemend energieniveau en minder smaak en geur of medicijngebruik. Fortified maakt gebruik van een foodprinter om kant-en-klare maaltijden te voorzien van een dun laagje gelatine verrijkt met vitamine D, calcium en collageen peptiden. Naast het verrijken verbetert de gelatine ook de presentatie van de maaltijden.

Voeding speelt belangrijke rol bij vitaliteit
Onderzoek wijst uit dat voeding een belangrijke rol speelt in een gezonde en vitale levensstijl voor ouderen. (Bron: IOM, Institute of Medicine USA, 2012 Nutrition & Healthy Aging in the Community). Versgekookte maaltijden bevatten soms onvoldoende voedingsstoffen die met name senioren nodig hebben. Daarom voegt Fortified vitamine D, calcium en eiwit aan de kant-en-klare maaltijden toe. Calcium zorgt voor het behoud van sterke tanden, botten en soepele spieren. Vitamine D draagt bij aan normale calciumgehalten in het bloed en aan de normale werking van het immuunsysteem. De toegevoegde eiwitten zijn collageen peptiden, afkomstig van 100% natuurlijk bronnen en gekenmerkt door een unieke combinatie van 18 essentiële aminozuren.

Samenwerking leidt tot heerlijke maaltijden in een innovatieve verpakking

De nieuwe Fortified maaltijden zijn het resultaat van de samenwerking met Bunzl en Huuskes. Alles draait om smaak en kwaliteit en met de toevoeging van vitaminen, mineralen en eiwitten staat heerlijk vitaal eten centraal. Huuskes stelt de juiste ingrediënten samen voor de heerlijke versbereide kant-en-klare maaltijden. De combinatie van kennis, ervaring en creativiteit bij Bunzl resulteert in een op maat gemaakt bord en verpakking voor de kant-en-klare maaltijden.

Het resultaat van de samenwerking leidt tot de marktintroductie in januari 2016. Vanaf dat moment zal het eerste assortiment verrijkte maaltijden via Huuskes verkrijgbaar zijn.